Vissa personer älskar att plugga och önskar att det aldrig tar slut, medan andra bara vill ut i arbetslivet. Måste du utbilda dig för att kunna driva företag?

Gymnasieutbildning

Först och främst är fullgjord gymnasieutbildning också en utbildning. Det finns många företagare med gymnasieutbildning som ur en ekonomiskt synvinkel är mer framgångsrika än personer som gått på högskola. Är du bara driven och väljer rätt gymnasieutbildning har du stora möjligheter att ha eget företag inom ett par år. Om du däremot vill ha eget advokatfirma måste du naturligtvis utbilda dig till jurist.

Bra gymnasieutbildningar

Om du vill bli företagare utan att gå en högskoleutbildning finns det flera program att satsa på. Det finns särskilda entreprenörsprogram på gymnasiet som passar dig som vet att du vill ha eget företag en dag. Då lär du dig både om marknadsföring, ekonomi och hur du hittar bra idéer. Du kan också välja en praktisk linje, som fordon, frisör eller inom hotell eller kök. Bra utbildningar som både ger dig jobb efter studenten, men som också är lätta att skapa ett företag kring. Tänk igenom vad du gillar att göra och välj sedan gymnasieprogram utifrån det.