Om du har ett intresse kan du nästan alltid skapa ett företag av din hobby och börja tjäna pengar. Både i det vanliga livet och online. Här kommer tipsen på hur du kommer igång.

Resor

Om du gillar att resa är det två saker som du verkligen behöver: pengar och tid. Att skapa ett företag kring ditt reseintresse är ett smart sätt att få en möjlighet att resa lite mer. Det är svårt att leva på att resa, men helt möjligt att tjäna några extra tusenlappar i månaden på det. Du kan antingen skapa en blogg och blogga om att resa. Göra som en miniversion av resetidningen Vagabond där du ger restips utifrån dina erfarenheter. Du kan också starta en YouTubekanal. För en lyckad YouTubekanal behöver du dock ha ganska mycket filmmaterial. Du tjänar pengar genom att ha affiliatelänkar till hotell, resväskor och hyrbilar.

Ridsport

Det kostar att hålla på med hästar. En tämligen dyr sport. Förutom att blogga och vlogga om hästar, så kan du ge ridlektioner om du äger en häst. Har du eget stall kan du hyra ut boxplatser. Då får du även hjälp i stallet av de andra hästägarna.

Smala intressen

Om du har en mindre och lite smalare hobby, som schack eller japanskt bågskytte, kan du tjäna pengar online. Du kan skapa en sajt där du har en blogg, webbshop och tillhörande YouTubekanal. Smala intressen är ofta lättare att tjäna pengar på, än stora hobbier som hästar och resor. Konkurrensen är så mycket mindre. Du kan också skapa en svenskt och en engelsk sida om samma ämne. Då vänder du dig till fler personer och har större chans att verkligen få en extrainkomst.