Det finns många företagsidéer online som du kan satsa på. Börja redan idag, så kan du inom ett par år leva på heltid på ditt onlineföretag.

Driva företag online

Idag kan vi gå ut på nätet, starta en sajt och sälja till hela världen. Du kan rent av sätta igång utan att investera en krona, även om det naturligtvis är klokare att investera lite pengar. Det viktigaste är att du hittar en idé som det finns efterfrågan på, som du gillar och har talang för. När du startar upp ditt företag måste du ge det lite tid. Det tar en tid att lära sig hur businessen inom just din nisch fungerar. Du behöver testa olika idéer och tillvägagångssätt. Du kan hitta mycket kunskap om både att driva företag, olika företagsidéer och marknadsföring på YouTube.

Börja med en sajt

Det första som du bör göra är att skaffa egen hosting och domän. Det kostar dig ett par hundralappar om året. Om du inte vet exakt vad du ska sälja, kan du köpa ett generellt domännamn. Ord som energi, energy, smart, max eller något likande fungerar till både kläder, resor, elbilar och heminredning. Domännamnet är inte lika viktigt idag som förr. När du har en sajt ska du testa olika idéer: blogg, webbshop eller sälja konsulttjänster. Om du har flera idéer kan du skaffa flera sajter. Var beredd på att misslyckas. Se ditt ”misslyckande” som en lärdom. Sedan går du vidare och testar nästa idé. Du måste ge dina företagsidéer minst 6 månader, helst 1 år.

Tiden är din vän

Det finns många som utlovar snabba cash på nätet. Undvik dem. Personer som lyckas har långsiktiga mål, säljer riktiga saker och tjänster och försöker inte bara ”tjäna pengar”. Du vill att dina besökare ska få förtroende för dig och din sajt. Du måste hålla ut, även när ingen besöker din sida. Det tar ett tag innan din sajt börjar få organisk trafik. Sökmotorerna måste uppfatta att det finns en anledning att skicka surfare till sajten. Därför ska du fortsätta att blogga och lägga upp varor på din webbshop. Minst en gång i veckan, så att Google märker att det händer saker på din sida. En andra anledning att fortsätta är helt enkelt för att de flesta som försöker tjäna pengar på nätet inte orkar hålla ut. Så när du skriver ditt tjugonde inlägg om sportkläder, har dina ”konkurrenter” lagt av för länge sedan.