Alla drabbas av de ökade elpriserna, inte minst företagare. Därför är det viktigt att som företagare göra vad man kan för att hålla just sitt elpris så lågt som möjligt. Här nedan får du förslag på vad just du kan göra för att skapa dig ett mer hållbart företagande när det kommer till just elpriserna.

Ta kontrollen över ditt elpris

När elpriserna skenar är det många som upplever att de helt eller delvis tappar kontrollen över sin el och elförbrukning. Därför kan det vara tacksamt att veta att det faktiskt finns saker man själv kan göra för att få lite mer kontroll och även sänka sina utgifter för elen. Ett sätt är att jämföra elpriser mellan olika elbolag. Priset kan nämligen skilja sig en hel del åt och det kan du som konsument dra nytta av. Genom att jämföra elpriserna kan du välja det billigaste på marknaden och byta till dig ett bättre avtal än det du har idag. Det gäller dock bara för dig med ett rörligt elpris. Du som har fast elpris är du mer eller mindre tvungen att ha kvar ditt avtal såvida du exempelvis inte ska flytta.

Ett annat sätt att ta kontrollen över din el är genom att se över alla sätt elen används på. Man kan med fördel anlita en elektriker som kan ta reda på vad som drar mest ström samt hitta de där dolda elslukarna som man kanske inte reflekterar över i vardagen. Då kan man lättare få kontroll över sin förbrukning och det blir därmed lättare att hålla elpriset nere.

Det som inte så många känner till är att man kan dubbelkolla vilken huvudsäkring man har och om den matchar ens behov. I vissa fall finns nämligen risken att man betalar för en alldeles för stor säkring i förhållande till vad man faktiskt behöver. Då kan det vara fördelaktigt att kontakta sitt elbolag och en elektriker som kan byta ut den. Det kan man spara många hundralappar på varje månad.

Om du vill ta till ytterligare åtgärder för att minska dina kostnader för elen, kan du försöka att bli så oberoende av elen som möjligt. Kanske finns det områden inom företaget som inte behöver el helt eller delvis. På nätet finns en hel del information om vad du kan göra, både som företagare och privatperson, för att minska dina utgifter för el. Ju mer information du har, desto bättre kontroll får du.