Det är faktiskt aldrig för sent att starta ett eget företag. Många drömmer om att driva eget men utan att göra slag i saken. Som senior finns alla möjligheter att testa drömmen. Det finns dessutom många fördelar med att driva eget som senior. När du har slutat att jobba och får pension blir det inte sällan mindre i plånboken. Ett eget företag kan dryga ut kassan. Något annat som gör att du får mer pengar är att nyttja olika seniorrabatter som finns för seniorer som är 55 eller äldre. Det finns massor med bra seniorrabatter och det kommer nya erbjudanden varje månad så ta för vana att kika på vad som finns innan du köper något.

Basera företaget på en dröm

När du är senior kan du satsa på att utveckla din dröm eller hobby och jobba med det. Att göra något som du älskar och gillar är den bästa grunden att starta ett företag på. När du är äldre har du dessutom mycket kunskap och erfarenhet som du har fått genom åren, vilket är en fördel. Det finns bra utbildningar om hur du driver företag som du kan gå i början om du känner dig osäker och vill ha mer kunskap.

Sociala interaktioner ger en bättre hälsa

En annan fördel med att driva företag på äldre dagar är att det finns många hälsofördelar. Ju mer som du använder hjärnan och stimulerar den desto bättre. Hjärnstimulans kan minska risken för demenssjukdomar. Sociala kontakter är viktiga för hälsan och om du får det genom att driva företag kan du öka din livslängd. Det är lätt som pensionär att ha en låg social interaktion, vilket inte är fördelaktigt för hälsan. Att ha ett aktivt arbetsliv bidrar oftast till att de sociala kontakterna blir fler, vilket många äldre uppskattar mycket.

Pensionärer har skattefördelar

När du har ett företag som pensionär behöver du inte betala samma sociala avgifter, vilket är fördelaktigt. Inkomsterna som du får in genom företaget påverkar även din pension positivt. När du jobbar med ditt företag har du även ekonomiska möjligheter att påverka din inkomst varje månad. Du kan genom mer pengar få större möjligheter att göra olika saker.