Nästan alla företag har ett behov av en företagsbil. Med en företagsbil kan du enklare förflytta dig mellan olika platser och kunder. Det, i sin tur, innebär att du kan ge bättre och snabbare service, något som kommer gynna din verksamhet.

När det är dags att köpa den allra första företagsbilen finns det flera saker som du bör ha i åtanke. Många funderar direkt på frågan huruvida inköp eller leasing är det bästa alternativet. Kanske funderar du även på frågan är det billigare att leasa en begagnad bil?, eller om du istället ska välja en helt ny. Om du söker på frågan ”Är det billigare att leasa en begagnad bil?” får du säkerligen upp en hel del ja-svar. Hos Holmgrens bil kan du välja mellan en rad olika begagnade bilar som är i bra skick och lämpar sig utmärkt som företagsfordon.

Frågorna är helt klart många och det kan kännas förvirrande när det är dags att göra sitt val. Här nedan har vi därför listat några tips som hjälper dig på vägen.

4 tips när du ska köpa företagsbil

  • Se till att du väljer en bil som passar din verksamhet och ditt ändamål. Ska du frakta tunga maskiner och ha mycket last är en mindre personbil inte det bästa valet.
  • Välj en bil som är billig i drift. Som företagare behöver du ha stenkoll på din ekonomi och det är onödigt att lägga ut mer pengar på företagsbilen än nödvändigt.
  • Är leasing eller inköp det bästa valet för just dig? Bara för att andra väljer det ena eller det andra är det inte säkert att det passar din firma. Utgå från vad som blir bäst för just dig.
  • Ska bilen användas mycket och under långa sträckor? Då är körkomforten viktigare än man kan tro. Se därför till att du provkör alla bilar som du tittar på och känn efter hur de känns.